Welkom

De website is onderverdeeld in 2 categorieën, dat zijn "Zeezicht" en "Overige". Het werk kan geschilderd zijn, van keramiek of glas vervaardigd, of een combinatie van technieken en materialen.

Ik had dit eerst gescheiden, maar nu is het allemaal zo bij elkaar gekomen, zo met elkaar verweven, dat het nu onderverdeeld wordt in onderwerp, bijvoorbeeld "Schelpen" of "Vissen" bij Zeezicht.

Is het niet op één of andere manier met de zee verbonden, dan is het in Categorie Overige geplaatst, zoals "Schalen" of "Vlinders".

Mijn materiaalkeus is nog groter geworden door toevoeging van schilderen op glas en het volgen van brandschilderlessen. Dit voelt compleet en zal resulteren in toekomstig werk bestaande uit gemengde technieken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*** Anita Eijken-Kaan heeft alle werken, getoond op deze website, zelf ontworpen en gemaakt. Het is dan ook verboden deze unieke werken te kopiëren en eventueel door te verkopen. Dit op straffe van juridische vervolging.***

Over Mij

Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden, heb ik getekend en ben creatief bezig geweest. Pas op latere leeftijd heb ik serieus les genomen. Meer...

Nieuws

Expositie in Blokker en Kunstmarkt in Hoorn

Op 25 augustus zal ik tijdens de Jaarmarkt van 10.00-17.00uur in de kerk in Westerblokker, hoek Kolenbergstraat - Westerblokker,  exposeren met keramiek en glas. Samen met Karin Sijp (fotografie) en Simone de Greeuw en Gerda Sneek(beiden schilderijen) Het is altijd een druk bezochte markt met vele leuke kramen verspreid over de hele Westerblokker.

Op 2 september dan weer de Kunst- en Cultuur markt in het centrum van Hoorn. Dan zal ik ook weer nieuw werk tonen en aanwezig zijn van 12.00-17.00uur. Op het Grote Noord te vinden, naast Ria Wouters, die met mooie leren tassen staat! Één van de grootste markten van Nederland op het gebied van kunst en cultuur!.

Wil je even in de oven kijken, moet je je wel goed beschermen!

Glaskunst

Weer een stap verder in het glas gebeuren. Les gekregen van Nataliya Vladychko in de beginselen van brandschilderen en het beschilderen van glas. Wat komt daar toch weer veel bij kijken, waar je geen notie van hebt! Dus zeer leerzaam en heeft mij weer een stuk verder gebracht naar wat ik voor ogen had. Het zee leven kwam al aardig bij elkaar, in schilderijen, keramiek, glas, combinaties van deze 3 en na deze wijze lessen van Nataliya is het cirkeltje rond! Er zal nog wel geëxperimenteerd worden, maar gericht. De nieuwe werken komen er aan!