Welkom

Deze website is onderverdeeld in 4 categorieën, namelijk schilderijen, keramiek en een combi van die 2, en pastel krijt.

De combinatie is bijvoorbeeld een keramieken lijst met een schildering in olieverf. Deze staan bij "schilderijen".

Later zijn andere vormen zoals schalen, koppen en dergelijke gemaakt met verschillende materialen. Er zijn kwallen van keramiek waarvan de "rokjes" van wol gevilt zijn, of een fladderige stof en weer verder bewerkt. Deze staan bij "Combi"

De grotere doeken zijn voornamelijk in acryl. Onderwerpen zijn uiteenlopend, maar vaak uitgediept, voordat het volgende aan de beurt is.

Door mijn vele reizen heb ik al heel wat moois op foto's kunnen vereeuwigen en daardoor een bron verkregen voor mijn werk. Vele mogelijkheden zijn door mijn materiaalkeuze ontstaan en het meest intensieve karwei  is toch wel de combinatie:  boetseren, bakken, glazuren, (en het moet allemaal nog heel blijven en het juiste resultaat opleveren!) en dan het doekje (doekjes) zelf maken en beschilderen, meest met olieverf.

Over Mij

Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden, heb ik getekend en ben creatief bezig geweest. Pas op latere leeftijd heb ik serieus les genomen. Meer...

Glas

Glas Combi

Keramiek

Keramiek Combi

Schilderijen

Pastel

Nieuws

Exposeren in Berend Botje vanaf februari tot juni

De Kunstmarkt op 3 september was een groot succes in vele opzichten.  Alleen al het weer werkte mee, er heerste een gezellige sfeer, de reacties op mijn werk waren geweldig en stimuleren zeker om zo door te gaan en de verkoop verliep ook nog eens goed. Wat wil je nog meer? Meer exposeren dus... 

Vanaf 1 februari tot 1 juni 2018 zal ik dan ook exposeren in het Centrale Bureau van Kinderopvang Berend Botje, De Oude Veiling, 1689AA Zwaag. Omdat daar tijdens kantooruren gewerkt wordt, graag een afspraak maken met Christine Zevenbergen tel. 06-23979845. Bezichtigen is ook in het weekend mogelijk!

En samen met vriendin Karin Sijp zal ik op 25 augustus tijdens de jaarmarkt in Blokker, in de Hervormde Kerk exposeren. Nadere info volgt nog.

Wil je even in de oven kijken, moet je je wel goed beschermen!

Glaskunst

Naast schilderen, keramiek en pastel, heb ik het glasgebeuren opgepakt.

Na allerlei experimenten en vele proeven, ben ik er wel een beetje uit en zeer enthousiast over de resultaten! (bij Ton van Looijen - Wognum) Alleen glas, maar vooral gecombineerd met keramiek, zal het eerste streven zijn. Mijn werk voelt nu meer als compleet aan en alle materiaal onderdelen blijken samen te vallen. De zee, geschilderd of op foto, met dieren die daar in en om leven, komen in keramiek en glas tot leven. Op dit moment met de kwal in de hoofdrol, transparant in glas weergegeven, eventueel gecombineerd met keramiek. Deze ingeslagen weg wordt zeker voortgezet!