Welkom

De website is onderverdeeld in 2 categorieën, dat zijn "Zeezicht" en "Overige". Het werk kan geschilderd zijn, van keramiek of glas vervaardigd, of een combinatie van technieken en materialen.

Ik had dit eerst gescheiden, maar nu is het allemaal zo bij elkaar gekomen, zo met elkaar verweven, dat het nu onderverdeeld wordt in onderwerp, bijvoorbeeld "Schelpen" of "Vissen" bij Zeezicht.

Is het niet op één of andere manier met de zee verbonden, dan is het in Categorie Overige geplaatst, zoals "Schalen" of "Vlinders".

Mijn materiaalkeus is nog groter geworden door toevoeging van schilderen op glas en het volgen van brandschilderlessen. Dit voelt compleet en zal resulteren in toekomstig werk bestaande uit gemengde technieken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*** Anita Eijken-Kaan heeft alle werken, getoond op deze website, zelf ontworpen en gemaakt. Het is dan ook verboden deze unieke werken te kopiëren en eventueel door te verkopen***

Over Mij

Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden, heb ik getekend en ben creatief bezig geweest. Pas op latere leeftijd heb ik serieus les genomen. Meer...

Nieuws

ZIN IN 2023!!

Weer een nieuw jaar en ja, enorm veel zin in!

Alles begint te ontluiken, je ruikt het voorjaar en krijgt energie van een al behaaglijk zonnetje. Tijd om aan de slag te gaan met nieuwe ontwerpen en de ideeën tot objecten te maken.

Het schilderen is een beetje op de achtergrond geraakt, zal vnl keramiek en glas zijn.

Momenteel met een aantal glas figuren bezig en onderhand keramiek dat ik ga raku stoken. Dit is een proces van een snelle stook buiten in een ton van 30-45 minuten op zo'n 1000 graden ipv een stook dat 1,5 a 2 dagen duurt. De vorm moet dan ook aardig goed in elkaar zitten, anders knalt het bij zulke spanningen uit elkaar. Jullie zullen de resultaten weer te zien krijgen!

 

EXPO EN KUNSTMARKT!

Het wordt weer eens tijd voor een expositie en wel in het bekende kerkje van Oosterleek. De uitstraling, het mooie licht, is zo goed dat ik er weer voor gekozen heb. Dit keer met Carin Korse, keramiste en ook verbonden aan Kunst in de Kas.  Op 5 e 6 augustus zullen we te bewonderen zijn. Een leuke locatie om met de fiets te bereiken, bijvoorbeeld via de dijk langs het IJsselmeer.... Tijd 11-17h en vrij entree.

Ook is er natuurlijk de jaarlijkse Kunstmarkt, één van de grootste van Nederland. Ik zal er weer met een kraam staan en hopelijk wordt het net zo'n prachtdag als vorig jaar! Dit is op zondag 3 september van 12-17h,  in het hart van Hoorn en ik ben waarschijnlijk te vinden op de Gedempte Turfhaven. Tot ziens en maak van iedere dag iets moois!, Anita.