Welkom

De website is onderverdeeld in 2 categorieën, dat zijn "Zeezicht" en "Overige". Het werk kan geschilderd zijn, van keramiek of glas vervaardigd, of een combinatie van technieken en materialen.

Ik had dit eerst gescheiden, maar nu is het allemaal zo bij elkaar gekomen, zo met elkaar verweven, dat het nu onderverdeeld wordt in onderwerp, bijvoorbeeld "Schelpen" of "Vissen" bij Zeezicht.

Is het niet op één of andere manier met de zee verbonden, dan is het in Categorie Overige geplaatst, zoals "Schalen" of "Vlinders".

Mijn materiaalkeus is nog groter geworden door toevoeging van schilderen op glas en het volgen van brandschilderlessen. Dit voelt compleet en zal resulteren in toekomstig werk bestaande uit gemengde technieken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*** Anita Eijken-Kaan heeft alle werken, getoond op deze website, zelf ontworpen en gemaakt. Het is dan ook verboden deze unieke werken te kopiëren en eventueel door te verkopen. Dit op straffe van juridische vervolging.***

Over Mij

Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden, heb ik getekend en ben creatief bezig geweest. Pas op latere leeftijd heb ik serieus les genomen. Meer...

Nieuws

DE GOUDEN EEUW

Sinds kort heb ik me bij Kunst in de Kas in Zwaag aangesloten.

Zestien kunstenaars die daar toe behoren, hebben zich in het Hoornse thema "De Gouden Eeuw",  verdiept. Ze zijn op zondag 8 september life bezig geweest in de binnenstad en exposeerden een aantal van hun werken. Die dag kon ik er niet bij zijn, maar ben wel met dit thema aan het werk geweest.  En de gezamenlijke werken, dus ook de mijne, zijn gepubliceerd in een boek. Faralda Houthuijsen , K en C journalist van het NHD, heeft dit samengesteld. link:  https://kunstindekas.nl/eerste-exemplaar-boek/  Dit boek is gepresenteerd op ZONDAG 20 OKTOBER!  Dit boek is nog te koop voor €15,--.

ODE AAN ANTONI VAN LEEUWENHOEK

Mijn bijdrage bestaat uit 2 werken: Ode aan Antoni van Leeuwenhoek.(1632-1723)

En wel het werk "De Es",  naar een originele tekening van AvL ,van een doorsnede van de stam van een es op celniveau. Daarop een glasfusion beschilderd met de es , zoals hij tegenwoordig groeit .

En de "Bacterie", ook naar een tekening van AvL, op canvas, met de (huidige) digitale afbeelding van de Salmonella op glasfusion, in verschillende lagen met glasverf beschilderd. Verleden en heden zijn verlijmd. Dit is niet toevallig, want van Leeuwenhoek heeft in die tijd enorm veel voor de wetenschap betekend en daar plukken we nu nog de vruchten van!