Welkom

De website is onderverdeeld in 2 categorieën, dat zijn "Zeezicht" en "Overige". Het werk kan geschilderd zijn, van keramiek of glas vervaardigd, of een combinatie van technieken en materialen.

Ik had dit eerst gescheiden, maar nu is het allemaal zo bij elkaar gekomen, zo met elkaar verweven, dat het nu onderverdeeld wordt in onderwerp, bijvoorbeeld "Schelpen" of "Vissen" bij Zeezicht.

Is het niet op één of andere manier met de zee verbonden, dan is het in Categorie Overige geplaatst, zoals "Schalen" of "Vlinders".

Mijn materiaalkeus is nog groter geworden door toevoeging van schilderen op glas en het volgen van brandschilderlessen. Dit voelt compleet en zal resulteren in toekomstig werk bestaande uit gemengde technieken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*** Anita Eijken-Kaan heeft alle werken, getoond op deze website, zelf ontworpen en gemaakt. Het is dan ook verboden deze unieke werken te kopiëren en eventueel door te verkopen. Dit op straffe van juridische vervolging.***

Over Mij

Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden, heb ik getekend en ben creatief bezig geweest. Pas op latere leeftijd heb ik serieus les genomen. Meer...

Nieuws

WERK AAN DE WINKEL!

Na een succesvolle expositie in de Grote Kerk van Oosthuizen, is het nu zaak weer allemaal nieuwe werken te fabriceren, dus heerlijk bezig!

Sinds kort heb ik me bij Kunst in de Kas in Zwaag aangesloten. De meeste kunstenaars die daar toe behoren, zullen zich in het Hoornse thema "De Gouden Eeuw",  verdiepen. Ze zijn op zondag 8 september life bezig in de binnenstad en exposeren een aantal van hun werken. Ik zal daar die dag niet aanwezig zijn, maar met dit thema ben ik wel aan de gang. En de gezamenlijke werken, dus ook de mijne, zullen gepubliceerd worden in een boek. Faralda Houthuijsen , K en C journalist van het NHD, zal dit boek samen gaan stellen. link:  https://kunstindekas.nl/kunstenaarsplein-8-september/  Dit boek wordt gepresenteerd op ZONDAG 20 OKTOBER!  Later meer hierover.

Even heel wat anders... ik ga voor het eerst oma worden! en wel aan het eind van augustus, als alles volgens plan verloopt. Daardoor zal ik NIET op de kunstmarkt van Hoorn verschijnen. Dit jaar dus zondag 8 september.

(Geboren: onze prachtige kleinzoon Griffin James Eijken, 24 augustus 20.21h !!)

 

O JEE, DIE MOOIE ZEE!

Net terug uit Sri Lanka, Land van veel natuurschoon, veel te beleven.

Aan het einde van de reis zaten we een paar dagen aan de kust en ben ik toch extra in mijn element! Schelpen zoeken, in alle maten en kleuren. Verslavend...

Wat opviel, was dat de hele kust vol lag met grote en kleine stukken koraal. Er bevindt zich een rif voor het eiland en je ziet dat er wel een hele hoop afsterft...Oorzaak? Een paar dagen ervoor had het wel behoorlijk gewaaid, maar dat is het waarschijnlijk niet alleen...

Als je de structuren ziet van zo'n stukje koraal, krijg je veel bewondering voor het ontstaan en groeien van dat gehele rif. Voor mij ook een bron van inspiratie voor mijn toekomstige werken!