Welkom

De website is onderverdeeld in 2 categorieën, dat zijn "Zeezicht" en "Overige". Het werk kan geschilderd zijn, van keramiek of glas vervaardigd, of een combinatie van technieken en materialen.

Ik had dit eerst gescheiden, maar nu is het allemaal zo bij elkaar gekomen, zo met elkaar verweven, dat het nu onderverdeeld wordt in onderwerp, bijvoorbeeld "Schelpen" of "Vissen" bij Zeezicht.

Is het niet op één of andere manier met de zee verbonden, dan is het in Categorie Overige geplaatst, zoals "Schalen" of "Vlinders".

Mijn materiaalkeus is nog groter geworden door toevoeging van schilderen op glas en het volgen van brandschilderlessen. Dit voelt compleet en zal resulteren in toekomstig werk bestaande uit gemengde technieken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*** Anita Eijken-Kaan heeft alle werken, getoond op deze website, zelf ontworpen en gemaakt. Het is dan ook verboden deze unieke werken te kopiëren en eventueel door te verkopen***

Over Mij

Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden, heb ik getekend en ben creatief bezig geweest. Pas op latere leeftijd heb ik serieus les genomen. Meer...

Nieuws

ZOMER- 2022, AKTIE!

Nou, AKTIE was het!  Zondag 7 augustus, de Art Route Zwaag,  was een top dag. Iedereen had er zin in, mooi weer, het was overal druk en zelfs af en toe file rondom onze vijver! Gast-kunstenaar was Veronica de Voogt met prachtige bronzen beeldjes en kreeg veel positieve reacties. Een succes dus en Johan Dijk extra bedankt voor de geweldige organisatie!

Op 4 september had ik nog de Hoornse Kunstmarkt. Weer toppie, veel publiek, mooi weer, een goede markt gedraaid. Ik stond daar het meest met glas (=glasfusion).

Ook mijn keramiek lag er , in de vorm van schelpen. Die waren zeer in trek. Kunstwerken die op de zee betrekking hebben, blijven "hot". En vooral de glazen vissen kregen veel aandacht.

Voor het komende jaar zal het met markten rustiger worden , (natuurlijk iig de Hoornse Kunstmarkt), en ben ik op zoek naar mooie, lichte ruimtes om, eventueel samen met iemand, te exposeren. Mocht iemand een leuke locatie weten?

 

EN WEER AAN HET WERK!

Tijdens de markten merkte ik dat men eigenlijk weinig weet van glasfusion. De glasobjecten op de Hoornse Kunstmarkt werden van alle kanten bekeken, "beschilder je een plaatje glas?", is dit een print?, "doe je dat in je eigen oven"...  Daardoor ontstond het idee om het proces van ontwerp maken/tekenen, snijden van glas, glas beschilderen, bewerken met poeders en korrels (= fritten), en  het glas smelten (fusen) eens op foto's te zetten. Dat is dus een nieuwe klus voor de komende tijd.

Maar natuurlijk moet er ook weer nieuw werk komen. Niet alleen glaskunst, maar ook keramiek. Of combinaties van keramiek en glas en eventueel beschilderd... het begint wat minder warm te worden, dus kan ik lekker aan de gang in mijn atelier, en met de winter straks op komst, (okay, stoken kost energie..) geeft mijn glasoven extra warmte! Alles wat de zee "geeft" boeit me, dat blijft een inspiratiebron voor mijn glaskunst. Interesse? Langskomen kan altijd, dus maak een afspraak, zie "Contact".