Welkom

De website is onderverdeeld in 2 categorieën, dat zijn "Zeezicht" en "Overige". Het werk kan geschilderd zijn, van keramiek of glas vervaardigd, of een combinatie van technieken en materialen.

Ik had dit eerst gescheiden, maar nu is het allemaal zo bij elkaar gekomen, zo met elkaar verweven, dat het nu onderverdeeld wordt in onderwerp, bijvoorbeeld "Schelpen" of "Vissen" bij Zeezicht.

Is het niet op één of andere manier met de zee verbonden, dan is het in Categorie Overige geplaatst, zoals "Schalen" of "Vlinders".

Mijn materiaalkeus is nog groter geworden door toevoeging van schilderen op glas en het volgen van brandschilderlessen. Dit voelt compleet en zal resulteren in toekomstig werk bestaande uit gemengde technieken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*** Anita Eijken-Kaan heeft alle werken, getoond op deze website, zelf ontworpen en gemaakt. Het is dan ook verboden deze unieke werken te kopiëren en eventueel door te verkopen***

Over Mij

Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden, heb ik getekend en ben creatief bezig geweest. Pas op latere leeftijd heb ik serieus les genomen. Meer...

Nieuws

EXPOSITIE BIJ EXPOOST

De maanden maart, april en mei waren onzekere, stressvolle maanden. Dat gaf mij geen lekker gevoel om kunstzinnig bezig te zijn. Toen er weer wat meer bekend werd en een bepaalde routine er in kwam, kwamen de creatieve borrels weer boven drijven en ging ik aan de slag. Doordat de agenda zo goed als leeg was, schoot het goed op.

Onderhand zat de organisatie van Kunst in de Kas ook niet stil en ik kreeg de opdracht om een werk te maken over het gebeuren Covid19. Wat doet het met je en typeer dit met een one-liner. Dat is dan "Lang Leve De Vrijheid" geworden. In kleuren die ik eigenlijk nooit gebruik, maar met de gedachte er achter dat, ondanks de beperkingen ik me vrij voelde! Persoonlijk een gevoel van vrijheid van meningsuiting, van creatieve uiting en t.o.v. de landen om ons heen, toch nog aardig vrij om je te bewegen.

Vanaf 25 juli tot 30 aug 2020 is dit werk gratis te bezichtigen in het gebouw van EXPOOST aan de Roode Steen te Hoorn, samen met nog 10 werken van kunstenaars van Kunst in de Kas. 

GEEN KUNSTMARKT IN 2020!

Hoorn Kunst en Cultuur heeft het ook heel moeilijk. De Kunst -en Cultuurmarkten in september (Kunst was 6 sept) kunnen ook niet doorgaan, wat natuurlijk een enorme aderlating is voor een hele hoop instellingen. Zij zijn iig bezig om iets alternatiefs aan te bieden, dus houd de media in de gaten!

Wel organiseren zij al wat expo's, waarvan de Expositie "Vrijheid" er eentje van is. Vrijdag 24 juli zal onze wethouder Kholoud al Mobayed deze openen, helaas in besloten kring, en daar komt, hoe toepasselijk en toevallig, mijn "Lang leve de Vrijheid" ook te hangen. (acryl op doek, verlijmd met een glasfusion-bewerkt paneel, 30x40cm. Vissen,zwemmen gedeeltelijk vrij en sommigen worstelen nog om zich uit de netten te bevrijden)

De kunstenaars van Kunst in de Kas hebben bijna allemaal aan de opdracht meegedaan  en de resultaten zijn te zien op de site. De deelnemers aan de expo "Vrijheid" zijn daar ook op te vinden:

https://kunstindekas.nl/expositie-vrijheid-expoost/