Welkom

Leuk dat je mijn website bezoekt!

De laatste tijd ben ik veel met glas "aan het schilderen"..., naast het snijden en smelten (glasfusion), bewerk ik het glas verder met beschilderingen en het toevoegen van poeders, korrels en dunne staafjes (stringers). Door het in verschillende lagen aan te brengen, krijg je een mooie diepte in je objecten. Zeker omdat glas natuurlijk vrij transparant is, geeft dat een prachtig effect!
Ik ben ook al jaren bezig met keramiek en kom toch steeds weer terug op organische vormen. Vaak heeft het met de zee te maken, vis, zeester, schelp, zeepaardje... Ook combineer ik glas en keramiek, wat best gecompliceerd is, omdat beide materialen een heel verschillend stookprogramma en een andere krimp hebben. Dus samen in 1 oven gaat niet lukken.
Met schilderen is het 35 jaar geleden begonnen. En ook al is dat een beetje op de achtergrond geraakt, geen schilderijen meer, pas ik die stijl en techniek in mijn huidige werk nog steeds toe, ook al is het een andere benadering. Doordat alles zelf ontworpen en gemaakt is, krijg je een uniek kunstwerk dat nergens te vinden is.
De meeste Kunst, Glas, Keramiek of Combinaties, zijn op deze site te koop.
Voor inlichtingen kun je terecht bij anita@eijken.nl
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*** Anita Eijken-Kaan heeft alle werken, getoond op deze website, zelf ontworpen en gemaakt. Het is dan ook verboden deze unieke werken te kopiëren en eventueel door te verkopen***

Over Mij

Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden, heb ik getekend en ben creatief bezig geweest. Pas op latere leeftijd heb ik serieus les genomen. Meer...

Nieuws

HARD AAN HET WERK!

Omdat ik nogal bezig ben met het ontwikkelen van nieuwe objecten, vergeet ik helemaal de Nieuwsrubriek te vernieuwen...

Momenteel ben ik met de combi glas en keramiek aan de gang, wat een hoop denkwerk oplevert.

Je kunt niet zomaar een stuk keramiek in de oven doen , een stookprogramma aanzetten voor glazuren en een plaatje glas er bovenop leggen.

Maar  "glazuur is toch eigenlijk ook glas?" Was het maar zo simpel! Het glas zou gaan barsten , oa door verschillende krimp van keramiek en glas.

.Maar dat is ook weer de uitdaging om daarmee te spelen.

De eerste resultaten hoop ik binnenkort te showen.

Daarnaast half mei Raku stoken, dus keramiek voorbereiden om er een feest van te maken!

 

 

KUNSTMARKT HOORN 2024!

Zet de juiste datum in de agenda! Normaal is de markt de eerste zondag van september, maar dit keer is het 8 SEPTEMBER!

Vorig jaar was het weer een mooi gebeuren, veel bezoekers en genoten van veel goede ontmoetingen.

Daar gaan we dit jaar ook weer voor en hopelijk sta ik op zo'n beetje dezelfde plek, was Gedempte Turfhaven, iig naast vriendin Carin Korse, die met keramiek de kraam zal vullen.

 

Kunst in de Kas, waar wij bij zijn aangesloten,(kunstindekas.nl) zal zondag 20 oktober met iets heel bijzonders komen! Houdt u die datum vrij? Nadere info volgt nog.

Een creatief voorjaar gewenst!           Hartelijke groet, Anita Eijken