Welkom

Leuk dat je mijn website bezoekt!

De laatste tijd ben ik veel met glas "aan het schilderen"..., naast het snijden en smelten (glasfusion), bewerk ik het glas verder met beschilderingen en het toevoegen van poeders, korrels en dunne staafjes (stringers). Door het in verschillende lagen aan te brengen, krijg je een mooie diepte in je objecten. Zeker omdat glas natuurlijk vrij transparant is, geeft dat een prachtig effect!
Ik ben ook al jaren bezig met keramiek en kom toch steeds weer terug op organische vormen. Vaak heeft het met de zee te maken, vis, zeester, schelp, zeepaardje... Ook combineer ik glas en keramiek, wat best gecompliceerd is, omdat beide materialen een heel verschillend stookprogramma en een andere krimp hebben. Dus samen in 1 oven gaat niet lukken.
Met schilderen is het 35 jaar geleden begonnen. En ook al is dat een beetje op de achtergrond geraakt, geen schilderijen meer, pas ik die stijl en techniek in mijn huidige werk nog steeds toe, ook al is het een andere benadering. Doordat alles zelf ontworpen en gemaakt is, krijg je een uniek kunstwerk dat nergens te vinden is.
De meeste Kunst, Glas, Keramiek of Combinaties, zijn op deze site te koop.
Voor inlichtingen kun je terecht bij anita@eijken.nl
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*** Anita Eijken-Kaan heeft alle werken, getoond op deze website, zelf ontworpen en gemaakt. Het is dan ook verboden deze unieke werken te kopiëren en eventueel door te verkopen***

Over Mij

Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden, heb ik getekend en ben creatief bezig geweest. Pas op latere leeftijd heb ik serieus les genomen. Meer...

Nieuws

DAT WAS GENIETEN!

Wat was de expositie een succes!! En wel in alle opzichten.

Alleen het kerkje is al prachtig, een mooi licht door oude, heldere ramen. De weersvoorspellingen waren slecht en Carin en ik hielden ons hart vast... komt er nog wel iemand...

Beide dagen liep de eerste om 11uur binnen en dat liep de hele dag door vol, met serieuze, belangstellende bezoekers! We hebben genoten en kunnen voldaan terug kijken op een mooi weekend!

Het nodige verkocht, dus hard aan de slag om de kraam voor de kunstmarkt vol te krijgen. Ik kreeg veel vragen over het proces van glasplaat naar gebogen vlinder en zal dan ook een aantal foto's gaan maken om dit uit te kunnen leggen.

 

KUNSTMARKT HOORN 2023!

Dat was weer een prachtige markt!   Het weer was top, al vroeg kwamen de mensen in grote getalen langs de kramen. Veel mooie mensen gesproken en de resultaten waren goed.

Het glaswerk viel natuurlijk behoorlijk op, en ik kreeg vaak de vraag, waarom is het zo duur tov keramiek? Dus: wat voor proces is Glasfusion (smelten van glas)     Elk exemplaar gaat minimaal zo'n 3 x in de oven, (stroomkosten..) , er moet een ontwerp gemaakt, glasplaten gesneden worden, (glas is duur), beschilderd, met poeders en dergelijke bewerkt, soms in een mal vervormd worden, en hopelijk komt het dan heel en naar wens uiteindelijk uit de oven. Het keramiek is dan meestal minder bewerkelijk, heeft 2 stoken, en is goedkoper van materiaal om te maken.                                                                            Voor nu even rust, nieuwe ideeën uitwerken en gewoon weer letterlijk en figuurlijk aan de bak!

Maak van iedere dag iets moois!, Anita.