Welkom

De website is onderverdeeld in 2 categorieën, dat zijn "Zeezicht" en "Overige". Het werk kan geschilderd zijn, van keramiek of glas vervaardigd, of een combinatie van technieken en materialen.

Ik had dit eerst gescheiden, maar nu is het allemaal zo bij elkaar gekomen, zo met elkaar verweven, dat het nu onderverdeeld wordt in onderwerp, bijvoorbeeld "Schelpen" of "Vissen" bij Zeezicht.

Is het niet op één of andere manier met de zee verbonden, dan is het in Categorie Overige geplaatst, zoals "Schalen" of "Vlinders".

Mijn materiaalkeus is nog groter geworden door toevoeging van schilderen op glas en het volgen van brandschilderlessen. Dit voelt compleet en zal resulteren in toekomstig werk bestaande uit gemengde technieken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*** Anita Eijken-Kaan heeft alle werken, getoond op deze website, zelf ontworpen en gemaakt. Het is dan ook verboden deze unieke werken te kopiëren en eventueel door te verkopen. Dit op straffe van juridische vervolging.***

Over Mij

Vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden, heb ik getekend en ben creatief bezig geweest. Pas op latere leeftijd heb ik serieus les genomen. Meer...

Nieuws

EXPO IN OOSTHUIZEN!

Op zondag 28 april 2019, tijd dan en verdere open dagen van 14.00-17.00uur, zal de opening plaats vinden in de Grote Kerk in Oosthuizen!

Samen met Carin Korse (keramiek) en Bep Roet (foto collages), beiden ook uit Zwaag, exposeer ik vooral mijn nieuwste werk. Dit bestaat uit allerlei combi's, van glas, keramiek en beschildering. Wat ze gemeen hebben is de zee en alles wat er zoal leeft. Ik heb er lang naar toe gewerkt en ik zal waarschijnlijk wel tot de laatste minuut daarmee in de weer zijn... De dagen van opening zijn aldoor do T/m zo, van 14-17h, 2 t/m 5 mei,   9t/m 12 mei en 16 t/m 19 mei.

Aanwezig ben ik zeker: 3, 4, 5, 10, 11, 12, 16, en 19 mei. Mocht je die dagen niet kunnen en graag mij daar wel op een van de andere dag ontmoeten? Neem dan even contact op: anita@eijken.nl.

O JEE, DIE MOOIE ZEE!

Net terug uit Sri Lanka, Land van veel natuurschoon, veel te beleven.

Aan het einde van de reis zaten we een paar dagen aan de kust en ben ik toch extra in mijn element! Schelpen zoeken, in alle maten en kleuren. Verslavend...

Wat opviel, was dat de hele kust vol lag met grote en kleine stukken koraal. Er bevindt zich een rif voor het eiland en je ziet dat er wel een hele hoop afsterft...Oorzaak? Een paar dagen ervoor had het wel behoorlijk gewaaid, maar dat is het waarschijnlijk niet alleen...

Als je de structuren ziet van zo'n stukje koraal, krijg je veel bewondering voor het ontstaan en groeien van dat gehele rif. Voor mij ook een bron van inspiratie voor mijn toekomstige werken!